התלמידים במערכת החינוך בישראל, החל מגני הילדים ועד לתיכון, מבוטחים על פי חוק, בפוליסת ביטוח אחידה של תאונות תלמידים.
תביעות פוליסה
פוליסות אלו מבטחות את פעילות התלמידים וילדי הגנים במהלך שעות הלימודים, בדרך למסגרות, ולאחר סיום המסגרות, והיא כוללת זכאות לפיצוי בגין נזקים שונים העשויים לגרום לתלמידים וילדי הגן תקופת אי כושר ממושכת או נכות רפואית (זמנית או קבועה).
על מנת לפנות בתביעה על פי הפוליסה, חשוב לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי הרלוונטי, ולבצע פנייה אל חברת הביטוח, אך ורק בהנחיית עורך דין המומחה בתחום תאונות תלמידים.
הטיפול המשפטי מתמקד במיצוי הזכויות על פי הפוליסה בהתחשב בנזק שנגרם בפועל לנפגע.
התרשלות המזכה בפיצוי נוסף
מעבר לתביעות פוליסה במקרים של תאונות תלמידים, חשוב לבחון האם הייתה גם התרשלות של המוסד החינוכי או גורם אחר, אשר הובילו לנזק, ישירות או בעקיפין. במקרים כאלו, תעמוד לנפגע הזכות להגיש תביעה נזיקית, על פי פקודת הנזיקין, אשר הינה בנוסף לתביעת הפוליסה (אינה מתקזזת מולה).
תקופת התיישנות ייחודית ומתמשכת לקטינים
ראוי לשים לב כי קיימות תקופות התיישנות מתמשכות ביחס לקטינים, היות והתקופה מתחילה להיספר רק מן היום בו הקטין מגיע לגיל 18; כך למשל, תביעה על פי פוליסה, אשר תקופת ההתיישנות שלה על פי חוק הינה שלוש שנים, מוארכת במקרה של קטין עד להגעת הקטין לגיל 21 ותביעת אחריות נזיקית, אשר תקופת ההתיישנות שלה הינה שבע שנים, מוארכת עד הגעת הקטין לגיל 25.
דאגה לטובת הקטין
מאחר שמדובר בקטין, כאשר התביעה מתנהלת בפני בית המשפט, מחויב בית המשפט לדאוג לטובת הקטין. בהתאם, במצבים שונים עשוי בית המשפט לקבוע כי כספי הפיצויים או חלקם יישמרו בחשבון נאמנות או בקופת בית המשפט לטובתו של הקטין עד שזה יגיע לגיל 18 או לקבוע בנושא הוראות מתאימות אחרות.
עורכי הדין שלנו מתמחים בליווי הורים ובני משפחה בתביעות תלמידים מול כלל הערכאות והמוסדות, כבר למעלה מ-15 שנה, עם אחוזי הצלחה של מעל 90%.